Caroline Vandegehuchte

Studeerde Archeologie en Kunstwetenschap en behaalde Postgraduaten in ‘Conservation of Historic Monument and Sites’ en ‘Architectural Stonework Conservation’.

Sinds meer dan 20 jaar verricht ze onderzoek in de erfgoedsector en geeft zij advies met betrekking tot behoud en ontsluiting van historische gebouwen.

Met oog voor architectonisch detail, kleurenschema’s, decoratieve patronen, datum en stijl van monumenten, creëert ze historische interieurs waar authenticiteit, gezelligheid en ruimtelijkheid worden herbestemd tot leefbare ruimtes.

Het verfraaien van historische gebouwen steunt niet enkel op kennis van conservatie, het leunt op vele domeinen van vakmanschap zoals meubel maken, stofferen, schilderen, vergulden. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar dat unieke stuk om het project te vervolledigen.

Christophe Van Houtvin

Studeerde Ambachtelijk Meubelmaken en Decoratie en Houtsculptuur aan het Don Bosco Instituut in Luik.

Sinds hij in 2000 Atelier Vanduca oprichtte, ontwerpt en vervaardigt hij vrijstaand en ingebouwd meubilair in massief hout. In zijn atelier bewerkt hij elk stuk eigenhandig en begeleidt hij het productieproces van begin tot einde.

Het ruwe materiaal wordt zorgvuldig geselecteerd op puurheid en kwaliteit. Hij heeft geen voorkeur voor een specifieke stijl. Hij heeft al verschillende meubels gemaakt in de rijkelijk gesculpteerde Luikse stijl, Art Nouveau, Empire, Renaissance… Het atelier is eveneens uitgerust om fineerhout te bewerken indien massief hout technisch onmogelijk is.
Hij denkt graag mee over functionaliteit, ontwerp, houtsoort en afwerking, om steeds tot een uniek en persoonlijk meubelstuk te komen.